Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

3 συμβουλές για να ξεκινήσετε την πρακτική του διαλογισμού σας

3 Τρόποι Για Να Βάλεις Τον Διαλογισμό Στη Ζωή Σου

Η εξάσκηση στην πρακτική του διαλογισμού μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη. Όμως, ίσως στην αρχή να δυσκολεύεσαι μέχρι να εξοικειωθείς με την πρακτική. Τα καλά νέα είναι ότι ο διαλογισμός δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκος ή χρονοβόρος. Με λίγη καθοδήγηση και συνέπεια, μπορείς να αναπτύξεις μια συστηματική συνήθεια εξάσκησης, που φέρνει όλο και μεγαλύτερη γαλήνη και συγκέντρωση στη ζωή σου.

Συμβουλή 1: Ξεκίνησε με λίγο

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον διαλογισμό είναι η πεποίθηση ότι πρέπει να κάτσεις να διαλογιστείς για πολλή ώρα. Αυτό δεν είναι αλήθεια! Ξεκίνησε με σύντομες, διαχειρίσιμες πρακτικές – ακόμη και 5 ή 10 λεπτά την ημέρα είναι ένα εξαιρετική διάρκεια για να ξεκινήσεις. Είναι πολύ πιο σημαντικό να εξασκείσαι με συνέπεια παρά να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου να διαλογιστεί για πολλές ώρες νιώθοντας δυσφορία. Στην πορεία, καθώς εξοικειώνεσαι με τον διαλογισμό και η πρακτική σου βαθαίνει, μπορεί να παρατηρήσεις ότι είναι πιο άνετο να διαλογιστείς για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Μην υποτιμάς τη δύναμη του αρχικού σταδίου των σύντομων συνεδριών. Ακόμη και οι σύντομες πρακτικές διαλογισμού μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ηρεμίας και να καταλαγιάσουν τα υπερβολικά συναισθήματα. Δες το σαν μια μικρή επένδυση στον εαυτό σου, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη.

Συμβουλή 2: Βρες τι σε κινητοποιεί

Η κατανόηση του προσωπικού σου “γιατί” είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας συστηματικής πρακτικής διαλογισμού. Αναζητάς ανακούφιση από το στρες, καλύτερο ύπνο ή καλύτερη διαχείριση συναισθημάτων; Ίσως να έχεις την περιέργεια να εξερευνήσεις τις δυνατότητες της συνειδητότητάς σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να γράψεις στο ημερολόγιό σου ή να σκεφτείς τι σε ελκύει στον διαλογισμό.

Όταν αναγνωρίζεις και συνδέεσαι με τους λόγους για τους οποίους εξασκείς τον διαλογισμό, γίνεται ευκολότερο να διατηρήσεις την αφοσίωσή σου στην πρακτική τις ημέρες που δεν έχεις πολλή διάθεση. Υπενθύμισε στον εαυτό σου τα οφέλη που επιδιώκεις και άφησε αυτή την πρόθεση να τροφοδοτήσει την πρακτική σου.

Δοκίμασε το COYA Plus δωρεάν για 7 ημέρες

  • Απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
  • Καθοδηγούμενα προγράμματα αυτοβελτίωσης που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου
  • Εξατομικευμένες προτάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου
  • Προσωπικό πλάνο αυτοβελτίωσης

Συμβουλή 3: Μην πολεμάς τις σκέψεις σου

Πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν το διαλογισμό, επειδή πιστεύουν ότι πρέπει να αδειάσουν εντελώς το μυαλό τους. Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μας είναι σχεδιασμένο για να σκέφτεται! Αν το μυαλό σου περιπλανιέται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, ειδικά στην αρχή. Αντί να απογοητεύεσαι, απλά αναγνώρισε και παρατήρησε τις σκέψεις σου χωρίς να τις κρίνεις. Στη συνέχεια, φέρε απαλά την προσοχή σου στην αναπνοή, σε ένα μάντρα ή σε ένα άλλο σημείο εστίασης.

Φαντάσου την προσοχή σου σαν να είναι ένας μυς. Κάθε φορά που παρατηρείς ότι ο νους περιπλανιέται και μεταφέρεις την προσοχή σου ξανά σε ένα σημείο εστίασης, ενισχύεις την ικανότητα συγκέντρωσής σου. Να έχεις υπομονή με τον εαυτό σου και να γιορτάζεις την απλή πρακτική της παρατήρησης. Απλώς παρατήρησε πότε η εστίασή σου ξεφεύγει και περιπλανιέται.

Να θυμάσαι ότι η καλλιέργεια της πρακτικής του διαλογισμού είναι ένα συνεχές ταξίδι. Να αντιμετωπίζεις με υπομονή και καλοσύνη τον εαυτό σου, και μη φοβάσαι να πειραματιστείς. Με λίγη αφοσίωση, θα ανακαλύψεις τη μετασχηματιστική δύναμη του διαλογισμού και θα αναπτύξεις μια βαθύτερη αίσθηση εσωτερικής γαλήνης.

Φρόντισε την υγεία του νου σου

  • Απόκτησε απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
  • Προετοίμασε το μυαλό σου για έναν βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο μέσα από ειδικούς διαλογισμούς και Ιστορίες για Καληνύχτα
  • Κάνε την αυτοβελτίωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, ακολουθώντας νέους διαλογισμούς κάθε μέρα και αποκλειστικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης
Download on the App Store Get it on Google Play
Promotional Image
Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές