Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Το τσάκρα Αναχάτα

Anahata Τσάκρα: Τι είναι το τέταρτο τσάκρα και πώς λειτουργεί

Το τέταρτο τσάκρα είναι γνωστό ως Anahata τσάκρα και βρίσκεται στο κέντρο του στήθους. Είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα αγάπης και συμπόνοιας. Όταν είναι ισορροπημένο, νιώθουμε χαρούμενοι και αποδεκτοί. Όταν είναι μπλοκαρισμένο, μπορεί να νιώθουμε θυμό, μίσος ή ζήλια. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε σε βάθος το Anahata τσάκρα και θα προτείνουμε τρόπους για την εξισορρόπηση του!

Τι είναι το Anahata τσάκρα

Το τέταρτο τσάκρα είναι υπεύθυνο για δυνατά συναισθήματα και αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, η ανιδιοτελής αγάπη και η αίσθηση υπευθυνότητας. Η κυριολεκτική σημασία του όρου στα σανσκριτικά είναι αβλαβής, σώος. Απεικονίζεται με πράσινο χρώμα και σχετίζεται με το στοιχείο του αέρα. 

Το Anahata τσάκρα βρίσκεται ανάμεσα στα τρία κατώτερα και τρία ανώτερα τσάκρα. Μπορεί να θεωρηθεί το σημείο σύζευξης όλων των τσάκρα, καθώς διοχετεύει ενέργεια σε όλο το σύμπλεγμα.

Πώς σε επηρεάζει το Anahata τσάκρα

Όταν το τέταρτο τσάκρα είναι ισορροπημένο, νιώθεις αγάπη και συμπόνοια για τους άλλους. Είσαι ικανός να δίνεις και να λαμβάνεις αβίαστη αγάπη. Νιώθεις σιγουριά για τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου και είσαι ικανός να εκφράζεις τα συναισθήματα σου με ειλικρίνεια.

Όταν το τέταρτο τσάκρα βρίσκεται εκτός ισορροπίας, μπορεί να νιώθεις θυμό, μίσος ή ζήλια. Δυσκολεύεσαι να δώσεις και να δεχθείς αγάπη. Μπορεί να νιώθεις αποστασιοποιημένος από τα συναισθήματα σου ή από τους άλλους ανθρώπους. Δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου με ειλικρίνεια.

Ο σκοπός ενός ανοιχτού τσάκρα της καρδιάς είναι να σου επιτρέπει να βλέπεις το μεγαλείο του κόσμου και της αγάπης, να συνδέεσαι πλήρως με τον εαυτό σου, με τους γύρω σου και με τη φύση. Το τσάκρα αυτό βοηθά επίσης στην αποδοχή του εαυτού σου και του σώματος σου.

Πώς θα καταλάβεις αν το Anahata τσάκρα είναι εκτός ισορροπίας

Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που αποκαλύπτουν αν το τέταρτο τσάκρα βρίσκεται εκτός ισορροπίας. Στο σώμα, το τέταρτο τσάκρα επηρεάζει τη φυσική κατάσταση της καρδιάς, των πνευμόνων και του κυκλοφορικού συστήματος. Επομένως, αν έχεις συμπτώματα όπως καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα, χαμηλή ή υψηλή πίεση, μπορεί να είναι ένδειξη ανισορροπίας του Anahata τσάκρα.

Από συναισθηματική άποψη, μπορεί να νιώθεις αποκομμένος από τα συναισθήματα ή τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να νιώθεις δυσκολία στην ειλικρινή έκφραση των συναισθημάτων σου. Άλλες ενδείξεις είναι: 

 • Όταν νιώθεις υπερβολικά απομονωμένος
 • Όταν νιώθεις μοναξιά
 • Όταν κρατάς κακία σε ανθρώπους που αγαπάς
 • Όταν νιώθεις συχνά ζήλια
 • Όταν είσαι υπερβολικά αμυντικός
 • Όταν φοβάσαι την οικειότητα
 • Όταν δεν εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους
Anahata Τσάκρα Τι είναι το τέταρτο τσάκρα και πώς λειτουργεί

Τι μπορείς να κάνεις για να εξισορροπήσεις το Anahata τσάκρα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους εξισορροπείται το τέταρτο τσάκρα.

 • Πέρνα χρόνο στη φύση: Ανάπνευσε καθαρό αέρα και παρατήρησε την ομορφιά της φύσης.
 • Κάνε γιόγκα ή διαλογισμό: Αυτή η πρακτική θα σε βοηθήσει να συνδεθείς με το σώμα σου και τα συναισθήματα σου. Ανακάλυψε το νέο στρώμα γιόγκα, ειδικά σχεδιασμένο για μια ασφαλή και ολοκληρωμένη εξάσκηση.
 • Πέρνα χρόνο με τους αγαπημένους σου: Να έχεις στο περιβάλλον σου ανθρώπους που βελτιώνουν τη διάθεση σου.
 • Άκου μουσική: Η μουσική είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χαλαρώσεις και να συνδεθείς με τα συναισθήματα σου.
 • Εκφράσου δημιουργικά: Γράψε, ζωγράφισε, χόρεψε, κάνε ό,τι σου δίνει χαρά!

Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, θα εξισορροπήσεις το τέταρτο τσάκρα και θα νιώθεις πιο συνδεδεμένος με τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές