Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σκέψης και διαλογισμού;

Ποια Είναι η Διαφορά Μεταξύ Σκέψης και Διαλογισμού;

Θυμάσαι εκείνες τις μέρες που το μυαλό σου βουίζει ασταμάτητα; Οι σκέψεις τρέχουν, οι ανησυχίες στροβιλίζονται στο κεφάλι σου… είναι εξαντλητικό! Όλοι μας έχουμε βιώσει τέτοιες ημέρες με πολυάσχολο νου.

Ο εγκέφαλος είναι μια μηχανή σκέψης! Έτσι λύνουμε προβλήματα, προγραμματίζουμε σχέδια και κάνουμε δραστηριότητες. Αλλά μερικές φορές, οι σκέψεις μπορούν να μας κυριεύσουν, περιπλέκουν τα πράγματα και οδηγούν σε άγχος.

Διαλογισμός: Μια διαφορετική προσέγγιση

Σε αυτό το σημείο έρχεται ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός δεν θα σε βοηθήσει να σταματήσεις τις σκέψεις (καλή τύχη με αυτό!). Θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις χώρο γύρω από τις σκέψεις σου, σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω και να τις βλέπεις απλώς να έρχονται και να φεύγουν, να περνούν χωρίς να σε παρασύρουν.

Σκέψου το κάπως έτσι:

  • Σκέψη: Πηδάς σε ένα ποτάμι και παρασύρεσαι από το ρεύμα.
  • Διαλογισμός: Κάθεσαι στην όχθη και παρακολουθείς τη ροή του ποταμού.

Ο διαλογισμός μας εκπαιδεύει στην επίγνωση της παρούσας στιγμής. Μπορείς να εστιάσεις  στην αναπνοή σου, στους ήχους γύρω σου ή στις αισθήσεις του σώματός σου. Το κλειδί είναι να παρατηρείς το νου να περιπλανιέται (και θα το κάνει!) και να επαναφέρεις απαλά την προσοχή σου ξανά στο σημείο εστίασης. Χωρίς κριτική, μια απλή επαναφορά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σκέψης και διαλογισμού;

Γιατί να ασχοληθείς με τον διαλογισμό;

Ο διαλογισμός μας βοηθά να αξιοποιήσουμε αυτό που ονομάζεται “Μεγάλος Νους”, δηλαδή την επίγνωση που είναι πάντα εκεί και απλώς παρατηρεί. Την επίγνωση που είναι ευρύχωρη και γαλήνια. Η επίγνωση διαφέρει από τον  “Μικρό Νου” που προγραμματίζει, αναλύει και ανησυχεί συνεχώς.

Με την πάροδο του χρόνου, ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει: 

  • Να βρεις λίγη ηρεμία: Να καλλιεργήσεις έναν λιγότερο αντιδραστικό και πιο κατασταλαγμένο νου.
  • Να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου: Να αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση των μοτίβων σκέψης και των συνηθειών σου.
  • Να διαχειριστείς τα σκαμπανεβάσματα της ζωής: Να ανταποκρίνεσαι στις προκλήσεις με μεγαλύτερη ευκολία.

Μην πτοείσαι

Μην περιμένεις να γίνεις ειδικός στον διαλογισμό αμέσως. Χρειάζεται εξάσκηση! Οι πρώτες συνεδρίες μπορεί να σου φαίνονται αμήχανες, αλλά δεν πειράζει καθόλου. Ακόμα και οι έμπειροι στον διαλογισμό εξακολουθούν να έχουν κάποιες στιγμές που το μυαλό τους είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Βρες ένα ήσυχο μέρος, βάλε χρονόμετρο (ακόμα και 5 λεπτά είναι μια καλή αρχή) και κάθισε αναπαυτικά. Προσπάθησε να εστιάσεις στην αναπνοή σου ή να εξερευνήσεις άλλες τεχνικές, όπως καθοδηγούμενους διαλογισμούς ή τη σάρωση του σώματος. Καθώς εστιάζεις στην αναπνοή σου, μπορεί επίσης να παρατηρήσεις τα βαθύτερα εσωτερικά σου συναισθήματα. Νιώθεις διαφορετικά σε σύγκριση με την υπόλοιπη ημέρα που ο νους σου τρέχει ασταμάτητα; Το θέμα είναι να βρεις αυτό που λειτουργεί για εσένα.

Ο διαλογισμός δεν θα λύσει όλα τα προβλήματά σου από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο, γαλήνη και άνεση στη ζωή σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές