Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Θέλεις να γίνεις δάσκαλος γιόγκα και να αποκτήσεις πιστοποίηση; Διάβασε ποια είναι η καλύτερη εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα στην Ελλάδα που θα σου δώσει τις απαραίτητες δεξιότητες.

Η Καλύτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα στην Ελλάδα

Ασχολείσαι με τη γιόγκα επαγγελματικά και θέλεις να γίνεις πιστοποιημένος δάσκαλος; Αναρωτιέσαι πού μπορείς να λάβεις την καλύτερη εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα στην Ελλάδα; Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα καλύτερα προγράμματα που υπάρχουν στη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Μερικά από αυτά μάλιστα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα από τη Yoga Alliance. Έτσι, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μετά το πέρας των προγραμμάτων θα έχεις τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να γίνεις εκπαιδευτής.

Γιατί να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα;

Όσα χρόνια κι αν εξασκείς την πρακτική της γιόγκα, όσο καλά κι αν ξέρεις το αντικείμενο, η διδασκαλία του σε μαθητευόμενους είναι κάτι που απαιτεί σωστή εκπαίδευση και προσοχή.

Η παρακολούθηση ενός προγράμματος Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεσαι για να διδάξεις τους άλλους. Θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μαθαίνεις γιόγκα σε τρίτους.

Αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις αυτή την επαγγελματική πορεία, θα πρέπει σίγουρα να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να διασφαλίσεις πως έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια πριν ξεκινήσεις.

Η Καλύτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα στην Ελλάδα

1. Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 250 ωρών: Ayama Yoga House

Το πρόγραμμα της Ayama για την εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα αποτελεί μια ολοκληρωμένη διδασκαλία διάρκειας  250 ωρών. Σε αυτό το κέντρο θα μάθεις πως να δημιουργείς ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον άσκησης για τους μαθητές σου. Θα γνωρίσεις επίσης πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να εξασκείς διαφορετικά είδη γιόγκα, όπως για παράδειγμα τη Hatha Yoga ή τη Vinyasa Flow. Άλλωστε, πέρα από ένας αποτελεσματικός δάσκαλος, θα πρέπει να είσαι και πλήρως ενημερωμένος για όλες τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στο κόσμο της γιόγκα.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από τη Yoga Alliance και διαρκεί συνολικά 250 ώρες. Γίνεται δύο φορές το χρόνο, χειμώνα  και καλοκαίρι. Επιπλέον, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται δωρεάν διαμονή 5 ως 10 ημερών σε καταφύγιο έξω από την Αθήνα, με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που θα σου δώσει την ευκαιρία να εφαρμόσεις στην πράξη, και ένα φυσικό περιβάλλον, όλα όσα έχεις μάθει.

Δοκίμασε το COYA Plus δωρεάν για 7 ημέρες

 • Απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Καθοδηγούμενα προγράμματα αυτοβελτίωσης που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου
 • Εξατομικευμένες προτάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου
 • Προσωπικό πλάνο αυτοβελτίωσης

2. Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών: Athens Yoga Foundations 200

Το Foundations 200 παρέχεται από την Athens Yoga και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, συνολικής διάρκειας 200 ωρών. Ολοκληρώνεται μέσα σε 35 ημέρες κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεσαι για το πώς να εκπαιδεύσεις νέους ασκούμενους. Θα γνωρίσεις όλες τις κατάλληλες τεχνικές για την κίνηση και τη σωστή στάση του σώματος. Θα μάθεις επίσης πώς να δημιουργείς διαφορετικά μαθήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κοινού (αρχάριοι, ενδιάμεσοι, προχωρημένοι). Μετά το πέρας του προγράμματος θα είσαι σε θέση να δημιουργήσεις το ιδανικό περιβάλλον στο οποίο οι μαθητές σου θα μπορούν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και το σώμα τους.

Ωστόσο, το Foundations 200  δεν απευθύνεται σε όλους. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι εξής:

 • Θα πρέπει να έχεις αφιερώσει τουλάχιστον ένα χρόνο στην τακτική πρακτική της γιόγκα
 • Θα πρέπει να υποβάλλεις γραπτή αίτηση και περάσεις από συνέντευξη με την Maja, την ιδρύτρια της Athens Yoga και μέλος των εκπαιδευτών

3. Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200/300 ωρών: Sahadeva Yoga Center

Το Sahadeva Yoga Center βρίσκεται στο Χολαργό και παρέχει δύο διαφορετικές Εκπαιδεύσεις Δασκάλων Γιόγκα:

 • Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών: Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όσους θέλουν να διδάξουν τη γιόγκα επαγγελματικά ή απλώς να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.
 • Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 300 ωρών: Ένα πιο προχωρημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα σου δώσει την ευκαιρία να αποκτήσεις το πτυχίο των 500 ωρών της Yoga Alliance. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση των 200 ωρών εκπαίδευσης πριν προχωρήσεις στην αίτηση για αυτό το επίπεδο.

Το Sahadeva Yoga Center θα σου προσφέρει τη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις την εκπαίδευση σου. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε διαφορετικά τμήματα, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους.

4. Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 100 ωρών: Yoga4Kids RCYT Yoga Alliance

Αν θέλεις να διδάξεις γιόγκα σε παιδιά, τότε το 100Hr Yoga4Kids Teacher Training RCYT Yoga Alliance είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα!

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Πιστοποιημένους Δασκάλους Γιόγκα, Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Φυσικοθεραπευτές, Ψυχολόγους, αλλά και ειδικούς από άλλους κλάδους που ασχολούνται με παιδιά.

Η πιστοποίηση από τη Yoga Alliance θα σου δώσει την απαραίτητη αναγνώριση αλλά και τα εφόδια που πρέπει να έχεις για να ξεκινήσεις την εκπαίδευση! Επιπλέον, θα λάβεις πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της YogAcademy όπου θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες πηγές σχετικά με τη γιόγκα.

5. Online Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών: I.D. Yoga

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιόγκα από την άνεση του σπιτιού σας, τότε η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί την καλύτερη λύση για εσάς!

Η εκπαίδευση της I.D. Yoga, διάρκειας 200 ωρών, γίνεται εξολοκλήρου μέσω ίντερνετ, οπότε μπορείτε να την παρακολουθήσετε όπου κι αν βρίσκεστε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πιστοποίηση της Yoga Alliance. Εκπαιδευτής σας θα είναι ο Γιάννης Χρυσουλάκης, πιστοποιημένος δάσκαλος γιόγκα με πολυετή εμπειρία.

Αν και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία της συνέντευξης.  Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της I.D Yoga και να συμβουλευτείτε τον οδηγό του προγράμματος.

Τι είναι η πιστοποίηση Yoga Alliance;

Η Yoga Alliance είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει πιστοποιήσεις για δασκάλους γιόγκα. Το πιστοποιητικό της Yoga Alliance λειτουργεί σαν διεθνή αναγνώριση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που κατέχει ένας εκπαιδευτής γιόγκα.

Για να αποκτήσεις αυτή την πιστοποίηση, θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 200 ωρών εκπαίδευσης. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις μέσω της επίσημης σελίδας της Yoga Alliance.

Φρόντισε την υγεία του νου σου

 • Απόκτησε απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Προετοίμασε το μυαλό σου για έναν βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο μέσα από ειδικούς διαλογισμούς και Ιστορίες για Καληνύχτα
 • Κάνε την αυτοβελτίωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, ακολουθώντας νέους διαλογισμούς κάθε μέρα και αποκλειστικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης
Download on the App Store Get it on Google Play
Promotional Image
Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές