Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Hot Yoga - COYA

Hot Yoga: Τι Είναι Και Πώς Λειτουργεί

Η Hot Yoga είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές γυμναστικής, και για καλό λόγο. Πρόκειται για μία από τις πιο απαιτητικές προπονήσεις και μπορεί να ωφελήσει το σώμα σας με πολλούς τρόπους. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τι ακριβώς είναι η Hot Yoga, πώς λειτουργεί, ποια τα οφέλη της και πώς να ξεκινήσετε να την κάνετε μόνοι σας!

Τι είναι η Hot Yoga;

Η Hot Yoga είναι ένα είδος γιόγκα που μοιάζει πολύ με την Bikram Yoga. Στην πραγματικότητα, η Hot Yoga είναι μια μορφή της Bikram. Εκτελείται σε ένα κλειστό δωμάτιο όπου η θερμοκρασία του αέρα και η υγρασία αυξάνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η Hot Yoga προέρχεται από την Hot Hatha, η οποία προσαρμόστηκε από την παραδοσιακή Hatha Yoga με την προσθήκη θερμότητας για αυξημένη ευελιξία, αποτοξίνωση και βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος.

Η Hot Yoga δίνει μεγάλη έμφαση στον ιδρώτα. Στα περισσότερα στούντιο, η θερμοκρασία του χώρου κυμαίνεται από 33 έως 40 βαθμούς, με σχετική υγρασία περίπου 40%. Αυτή η υψηλή θερμότητα βοηθά τους συμμετέχοντες να ιδρώσουν γρήγορα και να αποτοξινώσουν το σώμα τους, αποβάλλοντας τις ακαθαρσίες μέσω της φυσικής εφίδρωσης. Επιτρέπει επίσης το βαθύτερο τέντωμα του σώματος μέσα από στάσεις που διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις συνηθισμένες στάσεις της γιόγκα.  Στη Hot Yoga υπάρχει ελάχιστη ροή μεταξύ των στάσεων, σε αντίθεση με τη Ashtanga Yoga ή τη Vinyasa Yoga.

Hot Yoga και Bikram Yoga

Ενώ τα δύο αυτά είδη γιόγκα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, η Hot Yoga είναι ελαφρώς διαφορετική από τη Bikram.

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι η Hot Yoga δεν γίνεται πάντα με την ίδια ακολουθία στάσεων. Η Hot Yoga μπορεί να αποτελείται από πολλές διαφορετικές στάσεις που διαφέρουν ανάλογα με την τάξη και το στούντιο.

Άλλες αξιοσημείωτες διαφορές περιλαμβάνουν:

  • Τα μαθήματα της Hot Yoga διαρκούν περίπου 75 λεπτά, ενώ ένα τυπικό μάθημα Bikram διαρκεί πάνω από 90 λεπτά, λόγω του περισσότερου χρόνου που αφιερώνεται σε κάθε στάση.
  • Η θερμοκρασία των στούντιο της Hot Yoga κυμαίνεται από τους 33 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα στούντιο της Bikram Yoga θερμαίνονται στους 40 βαθμούς.
  • Η Hot Yoga τείνει να είναι πιο κατάλληλη για την αποτοξίνωση του σώματος και του νου, ενώ η Bikram Yoga είναι περισσότερο καρδιαγγειακή προπόνηση λόγω του ταχύτερου ρυθμού που ακολουθεί.

Πώς λειτουργεί η Hot Yoga;

Ένα τυπικό μάθημα Hot Yoga ξεκινά με μια προθέρμανση 5-10 λεπτών, γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια ακολουθούν οι στάσεις της Hot Yoga για 40 λεπτά, οι οποίες ολοκληρώνονται με ένα cool down 5 με 10 λεπτών στους 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχει λόγος να επιχειρήσετε τη Hot Yoga χωρίς να προετοιμάσετε πρώτα το σώμα σας χρησιμοποιώντας δυναμικές διατάσεις και κινήσεις που αυξάνουν τη ροή του αίματος.

Ζεστός χώρος

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της Hot Yoga, θα ιδρώσετε έντονα λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας του δωματίου. Θα χρειαστείτε νερό πριν και μετά το μάθημα, όπως επίσης και πετσέτα για να σκουπίζετε τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Οι στάσεις της Hot Yoga

Οι στάσεις της Hot Yoga περιλαμβάνουν εμπρόσθιες πτυχώσεις, την γνωστή Tadasana, την Sirsasana, στροφές προς τα πίσω, καθιστές αναστροφές καθώς και στάσεις ισορροπίας. Η Hot Yoga θα ενεργοποιήσει όλα τα μέρη του σώματός σας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ακολουθείτε με προσοχή τις οδηγίες του εκπαιδευτή σας, αφού εκείνος/η γνωρίζει καλύτερα τις σωστές στάσεις της Hot Yoga για αρχάριους.

Διάφορα είδη Hot Yoga

Τώρα που η Hot Yoga έχει γίνει ένα τόσο δημοφιλές είδος γιόγκα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ που μπορείτε να ακολουθήσετε. Τα μαθήματα της Hot Yoga γίνονται σε ειδικά στούντιο και γυμναστήρια, ακόμη και σε ορισμένα ξενοδοχεία ή θέρετρα ανά τον κόσμο.

Μερικά είδη της Hot Yoga που θα βρείτε διαθέσιμα για το κοινό περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη Hot Bikram, τη Hot Hatha Yoga, τη Vinyasa Flow, το Hot Pilates και τη Hot Ashtanga.

Πώς μπορώ να επωφεληθώ από τη Hot Yoga;

Τα οφέλη της Hot Yoga στο σώμα είναι πολλά. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο αποτοξίνωσης ολόκληρου του σώματος, ενίσχυση της ευελιξίας και της ισορροπίας, καθώς και μείωση του στρες μέσω της ψυχικής ανάτασης και του συναισθηματικού εξαγνισμού.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, η Hot Yoga θα σας βοηθήσει στην απώλεια λίπους, καθώς σας ωθεί να ιδρώνετε περισσότερο και να καίτε πολύ περισσότερες θερμίδες από τα τυπικά μαθήματα γιόγκα, λόγω της έντονης θερμότητας και των ιδιαίτερων στάσεων.

Τρεις γυναίκες που κάνουν hot yoga

Πώς να ξεκινήσετε Hot Yoga

Την ημέρα του μαθήματος της Hot Yoga θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό για να διασφαλίσετε πως θα παραμείνετε ενυδατωμένοι. Η Hot Yoga είναι κατάλληλη για όλους, ανεξάρτητα από το πόσο προχωρημένοι ή αρχάριοι είναι στη γιόγκα.

Αν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε ένα μάθημα Hot Yoga, δοκιμάστε να πάτε με έναν φίλο ή συνάδελφο σας, ώστε να έχετε κάποιον να μοιραστείτε μαζί του αυτή την εμπειρία.

Πριν το μάθημα της Hot Yoga βεβαιωθείτε ότι έχετε φάει ένα ελαφρύ γεύμα, καθότι η Hot Yoga είναι έντονη άσκηση και το βαρύ φαγητό θα σας επιβραδύνει κατά τη προπόνηση σας.

Να θυμάστε ότι όλα τα μαθήματα της Hot Yoga εξαρτώνται από τη διακριτική ευχέρεια του δασκάλου σας, γι’ αυτό ακολουθήστε όσα εκείνος/η σας υποδεικνύει. Αν έχετε οποιουσδήποτε τραυματισμούς ή ιατρικές παθήσεις, φροντίστε να τις αναφέρετε στον εκπαιδευτή σας πριν ξεκινήσετε το μάθημα.

Το σημαντικότερο που πρέπει κρατήσετε από τη Hot Yoga είναι η προετοιμασία! Προετοιμάστε λοιπόν το σώμα σας εκ των προτέρων με δυναμικές διατάσεις και κινήσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της ροής του αίματος, ώστε να λειτουργήσει υπέρ σας το μάθημα της Hot Yoga που πρόκειται να ακολουθήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές