Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα

Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα: Είσαι καλεσμένος!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Η εκδήλωση καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2014 από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Από τότε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να τη γιορτάζουν παγκοσμίως. Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της ειρήνης και της αρμονίας, με κύριο γνώμονα την αγάπη για την ανθρωπότητα.

Στόχος της παγκόσμιας ημέρας γιόγκα είναι η προώθηση της ειρήνης, της αρμονίας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων.

Η πρώτη γιορτή συνέβη στις 21 Ιουνίου 2014. Λέγεται ότι εκείνη τη μέρα, το Δελχί έμοιαζε με ένα γιγαντιαίο στούντιο! Χιλιάδες λάτρεις της γιόγκα από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν εκεί για να κάνουν την αγαπημένη τους γυμναστική ενώ εκατομμύρια άλλοι ασκήθηκαν από το σπίτι τους.

Δοκίμασε το COYA Plus δωρεάν για 7 ημέρες

  • Απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
  • Καθοδηγούμενα προγράμματα αυτοβελτίωσης που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου
  • Εξατομικευμένες προτάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου
  • Προσωπικό πλάνο αυτοβελτίωσης

Πώς να λάβεις μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα;

Για να συμμετάσχεις στο ετήσιο αυτό γεγονός, μπορείς να αφιερώσεις τη μέρα σου κάνοντας τις αγαπημένες σου ασκήσεις ή ευαισθητοποιώντας τους άλλους μέσω συζητήσεων και κοινοποιήσεων.

Αν πάλι θέλεις να κάνεις κάτι ακόμα πιο ενεργό, υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να συμμετάσχεις ως μέρος του κοινού ή ακόμα και να συνεισφέρεις εθελοντική εργασία ως συντονιστής, παρουσιαστής ή δάσκαλος.

Άλλη μια εναλλακτική που έχεις, είναι να αφιερώσεις μερικές ημέρες στην ψυχοσωματική σου υγεία παρακολουθώντας ένα ολιστικό retreat σε κάποιο καταφύγιο της Ελλάδας. Κλείσε από νωρίς τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια και οργάνωσε την απόλυτη εξόρμηση γιόγκα σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά! Σου προτείνουμε να επισκεφτείς τη σελίδα της Greeka.com, η οποία θα σου προτείνει τα καλύτερα στούντιο γιόγκα για να επισκεφθείς.

Γυναίκες κάνουν γιόγκα στην παραλία

Άλλοι τρόποι εορτασμού της εκδήλωσης

Αν θέλεις να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα με διαφορετικό τρόπο, μπορείς να πας μια βόλτα στη φύση ή να περάσεις λίγο χρόνο μόνος με τις σκέψεις σου. Ακόμη μια καλή ιδέα θα ήταν να γιορτάσεις το γεγονός κάνοντας μια δωρεά σε μια οργάνωση που τιμάς και υποστηρίζεις.

Μπορείς επίσης να διαδώσεις την πρακτική της γιόγκα διοργανώνοντας δωρεάν συνεδρίες ή παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα οφέλη της άσκησης στους φίλους σου!

Ποιο είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα 2023;

Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Yoga 2023 είναι το Vasudhaiv Kutumbakam, μια σανσκριτική φράση που σημαίνει “Όλος ο κόσμος είναι μια οικογένεια”. Οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα ξεκινούν αρκετές μέρες πριν από τις 21 Ιουνίου και συνεχίζονται σε κάθε γωνιά του κόσμου!

To “Vasudhaiva Kutumbakam” η φράση που συναντάμε στα Σανσκριτικά σε αρχαία ινδικά κείμενα, εκφράζει την πεποίθηση ότι όλη η ανθρωπότητα μοιράζεται έναν κοινό δεσμό και ότι όλοι μας είμαστε αλληλένδετοι.

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της γιόγκα, αυτή η έννοια γίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Η γιόγκα, ως πρακτική, αναζητά την ενότητα του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος και, σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορεί να θεωρηθεί ως μια πορεία για την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με τον κόσμο γύρω τους. Επιλέγοντας το “Vasudhaiva Kutumbakam” ως θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα 2023, τα Ηνωμένα Έθνη στοχεύουν στην ενίσχυση του ρόλου της γιόγκα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, στην προώθηση της ενότητας και της αρμονίας, όχι μόνο εντός των ατόμων αλλά και μεταξύ όλων των ανθρώπων και των εθνών.

Θέλεις να ξεκινήσεις γιόγκα;

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την άσκηση της γιόγκα, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνεις! Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσεις τη φόρμα σου  και να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου κόσμο. Θα εκπλαγείς μόλις διαπιστώσεις πόσο μεγάλη είναι η διεθνής κοινότητα των ασκούμενων!

Στις 21 Ιουνίου, όλοι οι γιόγκι του κόσμου νιώθουν πιο ενωμένοι από ποτέ! Μπορείς να ξεκινήσεις την πρακτική της γιόγκα στο σπίτι, παίρνοντας έμπνευση από ορισμένα εκπληκτικά βίντεο που υπάρχουν στο YouTube.

Αν είσαι ήδη μυημένος στη γιόγκα και θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, σου προτείνουμε να επισκέπτεσαι τακτικά την επίσημη σελίδα των Ηνωμένων Εθνών. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε νέα ενημέρωση σχετικά με τον ετήσιο εορτασμό! Διαφορετικά, μπορείς να επισκέπτεσαι τακτικά το blog της COYA  και να ενημερωθείς πρώτος για όλες τις νέες εξελίξεις.

Φρόντισε την υγεία του νου σου

  • Απόκτησε απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
  • Προετοίμασε το μυαλό σου για έναν βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο μέσα από ειδικούς διαλογισμούς και Ιστορίες για Καληνύχτα
  • Κάνε την αυτοβελτίωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, ακολουθώντας νέους διαλογισμούς κάθε μέρα και αποκλειστικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης
Download on the App Store Get it on Google Play
Promotional Image
Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές