Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Το Ηλιακό Πλέγμα (Manipura)

Το Ηλιακό Πλέγμα (Τρίτο Τσάκρα): Το Κέντρο Της Δύναμης Σου

Το Manipura τσάκρα είναι το τρίτο τσάκρα και βρiσκεται στο ηλιακό πλέγμα. Το χρώμα του είναι το κίτρινο και είναι υπεύθυνο για την αίσθηση της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής δύναμης. Όταν αυτό το τσάκρα βρίσκεται σε ισορροπία, νιώθουμε αυτοπεποίθηση και ικανοί. Γινόμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας και παίρνουμε αποφάσεις που μας ωφελούν. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε τους τρόπους με τους οποίους ενεργοποιείται το τσάκρα για να αξιοποιήσεις τη δύναμη του Ηλιακού Πλέγματος!

Το τσάκρα Manipura

Τι είναι το Manipura Τσάκρα

Το Manipura τσάκρα συμβολίζεται με διάφορους τρόπους. Κατά βάση απεικονίζεται σαν λωτός με δέκα κίτρινα πέταλα που βρίσκεται λίγο πάνω από τον αφαλό, στο ύψος του πλέγματος (όπως και το όνομα του, ηλιακό πλέγμα).

Αν το στοιχείο που αντιπροσωπεύει το δεύτερο τσάκρα είναι το νερό, το Manipura το αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς. Η όραση και ο σίδηρος είναι επίσης σύμβολα του Ηλιακού Πλέγματος. Μπορείς να θεωρήσεις το οπτικό νεύρο σαν τον εσωτερικό σου ήλιο.

Πώς σε επηρεάζει το Ηλιακό Πλέγμα

Το Manipura αντιπροσωπεύει όλες τις νοητικές λειτουργίες, όπως την ικανότητα να πάρεις αποφάσεις.

Από την αυτοεκτίμηση μέχρι τη θέληση, αλλά και όλα όσα σχετίζονται με τις κοινωνικές επαφές, το τσάκρα αυτό αποτελεί μια διασταύρωση, έναν κινητήρα που συνδέεται με άλλα τσάκρα και τους προμηθεύει με περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια, ανάλογα με το βαθμό ισορροπίας που υπάρχει στο σώμα.

Τα πρώτα δύο τσάκρα είναι τα χαμηλότερα τσάκρα και σχετίζονται με τις προηγούμενες ζωές και τα ζωώδη ένστικτα, ενώ το τρίτο τσάκρα σχετίζεται με την αρχή της ανθρώπινης φύσης στην κουνταλίνι.

Πώς θα καταλάβεις ότι το Ηλιακό σου Πλέγμα βρίσκεται σε ισορροπία

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταλάβεις αν το Manipura τσάκρα βρίσκεται σε ισορροπία. Ένας τρόπος είναι να παρατηρήσεις το ένστικτό σου. Αν αμφισβητείς συχνά τον εαυτό σου ή δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις, μπορεί να είναι ένδειξη ότι το ηλιακό σου πλέγμα είναι εκτός ισορροπίας.

Άλλες ενδείξεις για την ανισορροπία του Manipura τσάκρα είναι:

  • Πεπτικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, καούρα ή έλκη
  • Αίσθηση κούρασης ή εξάντλησης
  • Δυσκολία στη συγκέντρωση
  • Αναβλητικότητα
  • Τελειομανία
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση ή αμφισβήτηση του εαυτού

Το τρίτο τσάκρα μπορεί επίσης να υπερλειτουργεί. Συνήθεις ενδείξεις είναι όταν είσαι υπερβολικά επικριτικός, απαιτητικός και σκληρός με τους άλλος. Αυτό μπορεί να εκφραστεί με θυμό και επιθετικότητα.

Τι μπορείς να κάνεις για την εξισορρόπηση του Manipura τσάκρα

Αν νιώθεις ότι το Manipura τσάκρα βρίσκεται εκτός ισορροπίας, μπορείς να κάνεις κάποιες ενέργειες για να το εξισορροπήσεις.

Καταρχήν, μπορείς να κάνεις γιόγκα. Πολύ χρήσιμες για την εξισορρόπηση του τρίτου τσάκρα είναι οι ασκήσεις Κουνταλίνι. Δες τα Στρώμα Γιόγκα εδώ.

Η Αρωματοθεραπεία έχει την ικανότητα να αναζωογονεί την προσωπική δύναμη. Τα θυμιάματα και τα αιθέρια έλαια όπως το σαφράνι, ο μόσχος, το σανταλόξυλο, το τζίντζερ και η κανέλα μπορούν να διεγείρουν το ηλιακό πλέγμα.

Τέλος, δοκίμασε τη χρήση θετικών προτάσεων για να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Λέγε προτάσεις όπως “είμαι δυνατός” ή “είμαι ικανός” δυνατά σαν να τα πιστεύεις!

Άνοιγμα του τσάκρα

Προχωρημένο Επίπεδο: Ενδυνάμωση του τρίτου τσάκρα

Ένας τρόπος να ενδυναμώσεις το ηλιακό πλέγμα μακροπρόθεσμα είναι ο συστηματικός διαλογισμός. Είναι μια κατευναστική πρακτική, ειδικά αν γίνεται σε έναν χώρο που νιώθεις άνετα με χαμηλό φωτισμό.

Όταν διαλογίζεσαι για την εξισορρόπηση αυτού του τσάκρα, οραματίσου μια φωτεινή κίτρινη μπάλα ενέργειας στο ηλιακό σου πλέγμα. Μόλις το οραματιστείς, προσπάθησε να το διατηρήσεις για μερικά λεπτά όσο η περίσσια ενέργεια μεταφέρεται στην μπάλα.

Μόλις νιώσεις ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, πάρε μια βαθιά εισπνοή και καθώς εκπνέεις νιώσε την ενέργεια να εκτοξεύεται στο σώμα σου και να γεμίζει όλα τα μέλη του σώματος σου. Αν επαναλαμβάνεις αυτόν τον απλό διαλογισμό συχνά μέσα στην εβδομάδα, θα νιώσεις τα οφέλη του πολύ σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές