Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Muladhara (To Τσάκρα της Ρίζας): Πως ισορροπούμε το πρώτο τσάκρα;

Το Muladhara ή πρώτο τσάκρα, γνωστό και ως τσάκρα της ρίζας, βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και είναι υπεύθυνο για την παροχή σταθερότητας και ασφάλειας στη ζωή σας. Αυτό το τσάκρα έχει να κάνει με τη γείωση του εαυτού μας στον φυσικό κόσμο και τη δημιουργία μιας ισχυρής βάσης από την οποία αναπτυσσόμαστε. Μάθε πώς να ισορροπείς το τσάκρα της ρίζας ώστε να δημιουργήσεις γερά θεμέλια για ανάπτυξη!

Τι είναι το τσάκρα της ρίζας

Το τσάκρα της ρίζας αποτελεί το πρώτο τσάκρα του ενεργειακού συστήματος και είναι υπεύθυνο για την παροχή σταθερότητας και ασφάλειας στη ζωή μας. Αντιπροσωπεύεται από το κόκκινο χρώμα. Η θέση του πρώτου τσάκρα βρίσκεται στην ουρά, στη βάση της σπονδυλικής στήλης, η οποία δηλώνει τα θεμέλια και τις ρίζες μας.

Πώς με επηρεάζει το τσάκρα της ρίζας;

Το τσάκρα της ρίζας είναι υπεύθυνο για τη γείωσή σου σε αυτόν τον κόσμο και για την παροχή μιας αίσθησης ασφάλειας και σιγουριάς. Σχετίζεται άμεσα με το εγώ σου και με το πώς αλληλεπιδράς με τον κόσμο γύρω σου. Ένα υγιές τσάκρα ρίζας σου επιτρέπει να αισθάνεσαι σίγουρος και να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου.

Δοκίμασε το COYA Plus δωρεάν για 7 ημέρες

 • Απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Καθοδηγούμενα προγράμματα αυτοβελτίωσης που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου
 • Εξατομικευμένες προτάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου
 • Προσωπικό πλάνο αυτοβελτίωσης

Πώς ξέρω αν το Muladhara είναι ισορροπημένο;

Πρώτον, πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει ένα ισορροπημένο τσάκρα. Ισορροπημένο είναι το τσάκρα στο οποίο η ενέργεια της ζωής σου ρέει ομαλά και συνεχώς. Αν το πρώτο τσάκρα σου λειτουργεί σωστά, θα βιώνεις θετικά αποτελέσματα: μια ισχυρή αίσθηση ασφάλειας ή ένα γενικό αίσθημα ευεξίας.

Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός ώστε το Muladhara σου να μην είναι εκτός ισορροπίας, καθώς αυτό μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα. Αν είναι πολύ ανοιχτό εμφανίζει έντονα σημάδια εγωισμού. Θα σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τους άλλους, χάνοντας τις πραγματικές στιγμές της ζωής.

Η κοσμοθεωρία σου θα είναι στρεβλή – τα χρήματα και τα υλικά αγαθά θα είναι οι προτεραιότητες στη ζωή σου. Θα εθίζεσαι εύκολα στο αλκοόλ και τον καπνό, καθώς αυτά θα σε κάνουν να νιώθεις καλά, αντικαθιστώντας τις βασικές σου ανάγκες.

Μια άλλη πιθανή ανισορροπία είναι το Muladhara σου να υπολειτουργεί, δηλαδή η ενέργεια να μη ρέει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα έχεις έναν διαρκή φόβο αποτυχίας, ο οποίος θα σε εμποδίσει να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Αυτό μπορεί επίσης να έχει σωματικές επιπτώσεις, όπως επαναλαμβανόμενους πόνους στην πλάτη ή πεπτικά προβλήματα.

Πώς να ισορροπήσεις το τσάκρα της ρίζας Muladhara;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανοίξεις και να εναρμονίσεις το τσάκρα της ρίζας σου. Αρχικά, οι ασκήσεις της kundalini yoga θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις, αρκετά διαδεδομένες, που μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι σου, με ένα απλό στρώμα γιόγκα.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις γιόγκα για να ενεργοποιήσεις το τσάκρα της ρίζας σου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κι άλλες, εξίσου αποτελεσματικές μέθοδοι:

 • Σε κατάσταση μεγάλης ανισορροπίας, το πιο απλό βήμα είναι να επανασυνδεθείς με τη Γη. Και μόνο το ξυπόλητο περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέψει στο τσάκρα και τις ενεργειακές σου ρίζες να επανενεργοποιηθούν ομαλά. Για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, συνιστάται η σωματική άσκηση και οι χειρωνακτικές δραστηριότητες, όπως οι χειροτεχνίες και η κηπουρική.
 • Υπάρχει μια πιο αφηρημένη μέθοδος που ονομάζεται ρεφλεξολογία ποδιών. Αυτή ασκείται από έναν ειδικό, ο οποίος θα επιδιώξει να διοχετεύσει την ενέργεια από όλο το σώμα σου σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Ο διαλογισμός και ο οραματισμός ανήκουν στο ίδιο είδος και είναι εξίσου αποτελεσματικές τεχνικές.

Ξεκίνα παίρνοντας τη σωστή θέση: κάθισε με την πλάτη σου ίσια και τα πόδια σου λυγισμένα. Στη συνέχεια, η προσοχή σου θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναπνοή σου – άφησε την να σε παρασύρει. Μόλις συγκεντρωθείς, προσπάθησε να οραματιστείς το τσάκρα σου. Αν τα καταφέρεις, θα σου εμφανιστεί σαν μια όμορφη σπίθα, πάντα με κόκκινο χρώμα.

 

Προχωρημένο στάδιο: Ενίσχυση του τσάκρα της ρίζας

Αν ο στόχος σου είναι να ενισχύσεις μακροπρόθεσμα το Muladhara σου και να το κάνεις τη μεγαλύτερη σου δύναμη, τότε μπορείς να την επεξεργαστείς σε μεγαλύτερο βάθος. Για να το κάνεις αυτό, μια έντονη ενδοσκόπηση μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Αυτή η εργασία θα επικεντρωθεί στην αντίληψη της θέσης σου σε αυτόν τον κόσμο και στο πώς να θεραπεύσεις το αίσθημα της έλλειψης. Τα δύο σημεία που πρέπει να σκεφτείς είναι η αυτοπεποίθησή σου και η ύπαρξη αρκετών πόρων που να εγγυώνται την ασφάλειά σου.

Διάφορες ερωτήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου, με βάση τις προσδοκίες και τις ανάγκες σου:

 • Είναι η δουλειά σου ευθυγραμμισμένη με τις φιλοδοξίες και την προσωπική σου ανάπτυξη;
 • Είναι το περιβάλλον σου εναρμονισμένο με την προσωπικότητά σου; Θέλεις να ζεις στην πόλη ή στην εξοχή;
 • Περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους;

Φυσικά, αυτή η μακρά και εντατική εργασία απαιτεί πολύ θάρρος. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά αποδοτική, κυρίως όσον αφορά την αυτοπεποίθηση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να δεκαπλασιαστεί. Ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να κρατάς ένα ημερολόγιο στο οποίο θα καταγράφεις όλους τους φόβους σου. Το γεγονός ότι τους εκθέτεις, ότι τους υποθέτεις με σαφήνεια, θα σου επιτρέψει να συνειδητοποιήσεις ότι στην πραγματικότητα δεν είναι δικαιολογημένοι.

Φρόντισε την υγεία του νου σου

 • Απόκτησε απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Προετοίμασε το μυαλό σου για έναν βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο μέσα από ειδικούς διαλογισμούς και Ιστορίες για Καληνύχτα
 • Κάνε την αυτοβελτίωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, ακολουθώντας νέους διαλογισμούς κάθε μέρα και αποκλειστικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης
Download on the App Store Get it on Google Play
Promotional Image
Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές