Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Sahasrara: Το έβδομο τσάκρα, πώς να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του

Το Sahasrara τσάκρα ή τσάκρα της κορυφής, είναι το έβδομο και τελευταίο τσάκρα. Θεωρείται το πιο σημαντικό και βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Είναι υπεύθυνο για την πνευματική αφύπνιση και τη σύνδεση με το θεϊκό. Όταν το Sahasrara τσάκρα είναι ισορροπημένο, νιώθεις τη γαλήνη και την ενότητα με όλη την ύπαρξη. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις ικανότητες του Sahasrara τσάκρα και πώς μπορείς να ξεδιπλώσεις το δυναμικό του για να αναπτυχθείς και να μεταμορφωθείς!

Τι είναι το Sahasrara

Συμβολίζεται με ένα λωτό με εκατό πέταλα. Το Sahasrara τσάκρα θεωρείται το πιο ισχυρό τσάκρα στο σώμα. Κυβερνά πολλές πτυχές του ανθρώπου όπως τη γνώση, τη συνειδητότητα, την ευφυΐα και τη μετριοφροσύνη.

Συνήθως, απεικονίζεται με βιολετί χρώμα. Αυτός ο τροχός ή δίνη πράνα θεωρείται το κέντρο της πνευματικής σύνδεσης με το θεϊκό. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες της γιόγκα, αυτό το τσάκρα δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείς με τον Θεό ή την κοσμική Συνειδητότητα.

Πώς σε επηρεάζει το τσάκρα της κορυφής

Αυτό το τσάκρα είναι το πιο σημαντικό γιατί σχετίζεται με τη σύνδεση με το θεϊκό. Το Sahasrara τσάκρα δίνει πρόσβαση σε ανώτερες καταστάσεις συνειδητότητας και μας βοηθά να αναπτύξουμε μια ισχυρή σύνδεση με την πνευματικότητα μας. Όταν το τσάκρα βρίσκεται εκτός ισορροπίας, μπορεί να νιώθεις αποκομμένος από την πνευματική πρακτική και τις πεποιθήσεις σου. Επίσης, μπορεί να νιώθεις αμφιβολία και νοητική σύγχυση.

Το Sahasrara είναι το τσάκρα της φώτισης και της πνευματικής σύνδεσης. Όταν βρίσκεται σε ισορροπία νιώθεις γαλήνη και ενότητα με την ύπαρξη. Μπορείς να απελευθερώσεις παρεεμηνείες σχετικά με το ποιος είσαι και γιατί βρίσκεσαι εδώ.Αν επιδιώκεις την πνευματική αφύπνιση, το Sahasrara είναι το τσάκρα στο οποίο χρειάζεται να εστιαστείς.

Το Sahasrara τσάκρα είναι η πύλη προς την ανώτερη συνειδητότητα, μία κατάσταση όπου δεν μπορείς πλέον να νιώθεις ξεχωριστό μέρος της ύπαρξης. Σε αυτή την κατάσταση, μπορείς να συνδεθείς με το θεϊκό και να ανακαλύψεις το ανώτερο δυναμικό σου.

Πώς θα γνωρίζεις αν το Sahasrara τσάκρα βρίσκεται εκτός ισορροπίας

Υπάρχουν διάφορες ενδείξεις που μπορεί να επισημαίνουν ένα ανισόρροπο Sahasrara. Οι πιο προφανείς είναι οι ενδείξεις στο σώμα και περιλαμβάνουν έλλειψη ισορροπίας, μειωμένος συντονισμός κινήσεων και δυσκολία στη φυσική δραστηριότητα.

Σε νοητικό επίπεδο, μπορεί να βιώνεις:

  • Σύγχυση
  • Υπερβολική πνευματικότητα
  • Έλλειψη συγκέντρωσης
  • Μειωμένες νοητικές λειτουργίες
  • Έλλειψη σύνδεσης με τον κόσμο

Πώς να εξισορροπήσεις το Έβδομο Τσάκρα

Φυσικά, είναι εξίσου σημαντικό να εξισορροπήσεις αυτό το τσάκρα όσο και τα υπόλοιπα. Οι ασκήσεις γιόγκα που προτείνονται σε αυτή την περίπτωση είναι οι στάσεις που εστιάζουν στα κάτω άκρα και αυτές που απαιτούν συγκέντρωση στο παρόν.

Τέτοιες ασκήσεις είναι για παράδειγμα:

  • Δέντρο (Vrksasana) που μπορεί να συνδυαστεί με τον Αετό (Garudasana)
  • Savasana (Στάση του Πτώματος)
  • Salamba Sirsasana (Στήριξη στο Κεφάλι)

Ο διαλογισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξισορροπήσεις το Sahasrara τσάκρα. Κάθισε ήρεμα σε ένα ήσυχο περιβάλλον και συγκεντρώσου στην αναπνοή. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να ησυχάσει ο νους και να συνδεθείς με τον ανώτερο εαυτό σου.

Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες θετικές εκφράσεις κάθε μέρα για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Τα τρόφιμα που είναι φρέσκα και οργανικά όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, το καστανό ρύζι, το μαύρο ψωμί και οι σούπες, ευθυγραμμίζουν τα ενεργειακά κέντρα. Τα τρόφιμα με βιολετί χρώμα, όπως οι μελιτζάνες, τα κόκκινα σταφύλια είναι εξαιρετικά, καθώς έχουν και το χρώμα που αντιστοιχεί στο τσάκρα της κορυφής. Το τζίντζερ έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και ενισχύει την πνευματική διαύγεια. Τέλος, το τσάι βοτάνων μειώνει τα μπλοκαρίσματα και βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές