Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Τι Είναι Τα Τσάκρα - COYA

Τι Είναι Τα Τσάκρα: Ο Απόλυτος Οδηγός

Τι είναι τα τσάκρα; Ίσως τα έχετε ακούσει στο μάθημα της γιόγκα ή ίσως είστε περίεργοι να μάθετε τι είναι. Τα τσάκρα είναι τα ενεργειακά σας κέντρα. Καθένα από αυτά είναι υπεύθυνο για μία διαφορετική πτυχή της ζωής σας, όπως η αγάπη, οι σχέσεις ή η οικογένεια.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα 7 τσάκρα στο σώμα μας: τι κάνει το καθένα, πώς να τα διατηρούμε καθαρά και ανοιχτά, πώς να καταλάβουμε αν είναι μπλοκαρισμένα ή εκτός ισορροπίας, και πολλά άλλα!

Τι είναι τα τσάκρα;

Η λέξη τσάκρα προέρχεται από την σανσκριτική γλώσσα και σημαίνει «τροχός». Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα που βοηθούν στη ρύθμιση και στον έλεγχο της σωματικής, διανοητικής και πνευματικής μας ευεξίας.

Το ανθρώπινο σώμα έχει επτά κύρια τσάκρα που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, σε μία στήλη ενέργειας που διατρέχει τον κεντρικό άξονα της ύπαρξής μας. Το καθένα αντιστοιχεί σε έναν ενδοκρινικό αδένα ή σε ένα σύστημα οργάνων του σώματος.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε τα τσάκρα μας ισορροπημένα και ανοιχτά.

Δοκίμασε το COYA Plus δωρεάν για 7 ημέρες

 • Απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Καθοδηγούμενα προγράμματα αυτοβελτίωσης που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου
 • Εξατομικευμένες προτάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου
 • Προσωπικό πλάνο αυτοβελτίωσης

Γιατί πρέπει να διατηρούμε τα τσάκρα μας καθαρά και ανοιχτά;

Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα τσάκρα μας καθαρά και ανοιχτά καθώς αυτά ρυθμίζουν τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας ευεξία.

Όταν ένα τσάκρα είναι εκτός ισορροπίας ή μπλοκαρισμένο, μπορεί να επηρεάσει πολλά πράγματα στη ζωή μας, όπως τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Όταν ένα τσάκρα είναι ανοιχτό και λειτουργεί ομαλά, νιώθουμε  καλύτερα! Λέγεται πως όταν και τα επτά τσάκρα μας είναι ισορροπημένα, είμαστε πιο συμπονετικοί με τους άλλους επειδή το πνεύμα μας είναι σε θέση να συνδεθεί με το δικό τους σε βαθύτερο επίπεδο.

Ένα καθαρό ενεργειακό κέντρο προσδίδει επίσης λιγότερα εμπόδια για το chi (ενέργεια) που εισρέει στο σώμα. Το γεγονός αυτό βελτιώνει εξαιρετικά την υγεία μας. Εάν τυχαίνει να έχετε κάποιο προηγούμενο τραύμα αποθηκευμένο στα κύτταρα σας, αυτή η μπλοκαρισμένη ενέργεια απελευθερώνεται όταν το τσάκρα σας καθαριστεί.

Πώς μπορεί να μπλοκαριστεί ένα τσάκρα;

Όταν παραμελούμε τον εαυτό μας, τότε το πνεύμα μας κουράζεται και αυτό οδηγεί τα τσάκρα στο να κλείσουν. Έτσι, δημιουργούνται ανισορροπίες και σε άλλους τομείς της ζωής μας.

Απολαύστε τα στοιχεία της φύσης όπως το φως του ήλιου, τη χλωρίδα, τα υγιεινά τρόφιμα με χρώμα (π.χ. τα μούρα!), κινητικές δραστηριότητες όπως γιόγκα ή χορός κ.λπ. Και μην ξεχνάτε την αγάπη! Αγαπήστε πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σας, κάντε ό,τι σας κάνει χαρούμενους.

Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε τα τσάκρα;

Αν κάποια από τα τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένα, ένας τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι να κάνετε γιόγκα ή μπάνιο σε άλατα με αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, δεντρολίβανο και μελισσόχορτο.

Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ανισορροπία, μπορείτε επίσης να πάτε σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο που θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Τι είναι τα τσάκρα: Ας ανακαλύψουμε το καθένα από αυτά.

Το τσάκρα της ρίζας ή αλλιώς Muladhara

Muladhara: Το τσάκρα της ρίζας

Το τσάκρα της ρίζας βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Αντιπροσωπεύει τη σύνδεσή μας με τη Μητέρα Γη και μας βοηθά να αισθανόμαστε γειωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε ασφαλείς και επικεντρωμένοι στο προσεχές μέλλον. Είναι σαν ένα ασφαλές καταφύγιο στο οποίο μπορούμε να διαφύγουμε όταν η ζωή γίνεται υπερβολικά χαοτική.

Συνδέεται με το ένστικτο της επιβίωσης, την ανάγκη για ασφάλεια (σπίτι, οικογένεια), τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη. Εάν αυτή η περιοχή είναι μπλοκαρισμένη, τότε μπορεί να νιώθουμε άγχος σχετικά με τον εαυτό μαε ή με τους αγαπημένους μας.

Το χρώμα που σχετίζεται με το Muladhara είναι το κόκκινο, αλλά το παραδοσιακό του χαρακτηριστικό είναι το γήινο καφέ. Χώμα και πηλός, αποχρώσεις που τονίζουν τους φυσικούς και πρακτικούς τρόπους με τους οποίους συνδεόμαστε με τη Γη.

Τα οφέλη ενός ισορροπημένου πρώτου τσάκρα είναι η γείωση, η ευτυχία και η αποδοχή της συναισθηματικής υποστήριξης. Μας δίνει επίσης μία ισχυρή δύναμη θέλησης και ανεξαρτησίας, ένα αίσθημα ασφάλειας.

Πώς να ισορροπήσετε το Muladhara;

Για να ισορροπήσετε το τσάκρα της ρίζας πρέπει να τρώτε τροφές που αλέθονται, όπως πατάτες ή άλλα ριζώδη λαχανικά. Μπορείτε επίσης να κάνετε μία βόλτα έξω στη φύση ή να ασχοληθείτε με οποιαδήποτε φυσική εργασία για να κάνετε το σώμα σας να αισθάνεται πιο γειωμένο και ευχαριστημένο.

Ένας άλλος τρόπος είναι να εξασκήσετε στάσεις της γιόγκα όπως το Tree Pose (η πόζα του δέντρου). Τέλος, διαλογιστείτε στις εικόνες εκείνες που αντιπροσωπεύουν την ασφάλεια. Οι οικείες σκηνές έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη μείωση του άγχους σχετικά με τις βασικές ανάγκες (όπως η ασφάλεια).

Για να το καθαρίσουμε, μπορούμε επίσης να κάνουμε ασκήσεις αναπνοής Pranayama. Εισπνεύστε αέρα ενώ συστέλλετε το τσάκρα Muladhara και εκπνεύστε από το στόμα ενώ χαλαρώνετε.

Το ιερό τσάκρα ή αλλιώς Svadhisthana

Svadhisthana: Το ιερό τσάκρα

Το ιερό τσάκρα βρίσκεται στην κάτω κοιλιακή χώρα, λίγο κάτω από τον ομφαλό σας.

Αυτό το τσάκρα αφορά τη δημιουργικότητα και τα συναισθήματά μας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις σχέσεις μας με τους άλλους. Η ενέργεια αυτή σχετίζεται επίσης με συναισθήματα όπως η ευχαρίστηση, η ευτυχία ή ο θυμός, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε πνευματικά, αν τα εκφράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο.

Το χρώμα του δεύτερου τσάκρα είναι το πορτοκαλί και αντιπροσωπεύεται επίσης από το σύμβολο ενός ψαριού. Το ιερό τσάκρα συνδέεται επίσης με το στοιχείου του νερού.

Η λέξη Svadhisthana προέρχεται από το sva που σημαίνει «εαυτός» και το dhishana που σημαίνει «να τοποθετήσετε ή να καθίσετε».

Τα οφέλη ενός ισορροπημένου δεύτερου τσάκρα είναι ότι μπορούμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, έχοντας υπάρξει ευχαριστημένοι σε κοινωνικό επίπεδο και χαρούμενοι.

Τα συμπτώματα της ανισορροπίας αυτού του τσάκρα είναι η κατάθλιψη, το αίσθημα αποκόλλησης από την σεξουαλικότητα ή να αίσθηση της ντροπής.

Πώς να ισορροπήσετε το Svadhisthana;

Αν επιθυμείτε να ισορροπήσετε το δεύτερο τσάκρα σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε συνδέοντας το σώμα σας και τον αισθησιασμό σας, μέσω πρακτικών όπως η Ταντρική Γιόγκα.

Το συγκεκριμένο τσάκρα αφορά τη δημιουργικότητα μας στο φυσικό κόσμο, οπότε πρέπει να το διατηρήσουμε καθαρό ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει καλό φαγητό, άσκηση και σεβασμό στη φύση. Η σύνδεση με την πνευματικότητα θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής, θεωρώντας τες ευκαιρίες για εξέλιξη αντί για εμπόδια.

Οι στάσεις της γιόγκα που προορίζονται για την εξισορρόπηση αυτού του τσάκρα είναι η κατηφορική στάση σκύλου (adho mukha svanasana), η οποία περιλαμβάνει τέντωμα των χεριών πάνω από το κεφάλι και επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης κατηφορικά προς τη φτέρνα.

Επιπλέον, η στάση της κόμπρα (bhujangasana) είναι αρκετά αποτελεσματική. Ξαπλώστε στο στομάχι σας, απλώστε τα χέρια σας μπροστά και στη συνέχεια σηκώστε τα πάνω από το κεφάλι. Επιμηκύνετε τη σπονδυλική στήλη ψηλά προς τα πόδια καθώς σηκώνετε το στήθος από το πάτωμα. Κρατήστε αυτή τη στάση για ένα λεπτό πριν ξαναγυρίσετε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε πέντε φορές.

Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος ή αλλιώς Manipura

Manipura: Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος

Το Manipura είναι η έδρα της πνευματικής-συναισθηματικής νοημοσύνης. Βρίσκεται στον ομφαλό και εκπέμπεται σε όλες τις κατευθύνσεις προς το συκώτι, το στομάχι, το πάγκρεας, τα μικρά έντερα, τη χοληδόχο κύστη και τα επινεφρίδια.

Το χρώμα που σχετίζεται με αυτό το τσάκρα είναι το κίτρινο, το οποίο μας βοηθά να συνδεθούμε με το στοιχείο της Γης (prithivi).

Το Manipura διέπει την προσωπική μας δύναμη, τα όρια που θέτουμε καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε καταστάσεις που απειλούν αυτές τις πτυχές. Για παράδειγμα, εάν κάποιος σας κάνει να θυμώσετε ή πληγώσει τα συναισθήματά σας, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε από που προέρχονται, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και να μην δράσετε παρορμητικά, χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες των πράξεων σας.

Αυτό αντιστοιχεί στην ενέργεια ζωτικότητας, μία δύναμη ζωής σε κάθε άτομο που τους βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε στιγμή.

Πώς να ισορροπήσεις το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος;

Για να εξισορροπήσετε το τρίτο τσάκρα πρέπει να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της υπερκατανάλωσης και της στέρησης όσον αφορά τα τρόφιμα, τη δύναμη και τα χρήματα.

Κάποιος που έχει υψηλό το συγκεκριμένο τσάκρα είναι πολύ φιλόδοξος, επικεντρώνεται στην εξωτερική του εικόνα και έχει εμμονή με την επιτυχία! Είναι σημαντικό να μην υπερβαίνετε τα όρια, διαφορετικά θα αισθάνεστε διαρκή ανησυχία για τις μελλοντικές σας προοπτικές.

Εάν θέλετε να καθαρίσετε το τρίτο σας τσάκρα, προσπαθήστε να κάνετε τα εξής:

 • Προσέξτε τι τρώτε και πόση ποσότητα τροφής υπάρχει στο πιάτο σας. Εάν έχετε χορτάσει αφού φάτε μία μικρή μερίδα, τότε σταματήστε!
 • Κάντε εξάσκηση με το να λέτε «όχι» όταν κάποιος θέλει κάτι από εσάς που σας κάνει να αισθανθείτε άβολα.
Το τσάκρα της καρδιάς ή αλλιώς Anahata

Anahata: Το τσάκρα της καρδιάς

Το τσάκρα της καρδιάς βρίσκεται γύρω από την καρδιά. Η έννοια αυτού του τσάκρα είναι η αγάπη και η συμπόνια.

Το χρώμα του Anahata είναι το πράσινο και το στοιχείο αυτού του τσάκρα είναι ο αέρας.

Αυτό το ενεργειακό πεδίο σας βοηθά να αισθάνεστε κατανόηση για ανθρώπους που υποφέρουν από τραυματικές εμπειρίες ή για όσους έχουν κάποιο συναισθηματικό πόνο. Σας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάτε τους άλλους με ηρεμία, χωρίς να νιώθετε υπερβολική πίεση. Όταν αυτό το τσάκρα είναι ανοιχτό, βρίσκουμε χαρά σε αυτό που κάνουμε και οι ζωές μας είναι γεμάτες καλοσύνη προς τους άλλους ανθρώπους.

Το τσάκρα της κάρδιας αφορά την αγάπη και τη συμπόνια. Όταν είναι ανοιχτό, προσφέρουμε ελεύθερα και άνευ όρων σε άλλους, χωρίς περιορισμούς. Όταν το τέταρτο τσάκρα δεν είναι ισορροπημένο νιώθουμε συναισθηματικά ανικανοποίητοι ή ανίκανοι να λάβουμε αγάπη.

Πώς να ισορροπήσετε το τσάκρα της καρδιάς;

Για να εξισορροπήσετε το τέταρτο τσάκρα, αξιοποιήστε τη τεχνική του διαλογισμού. Δοκιμάστε επίσης διαφορετικές στάσεις γιόγκα που θα ανοίξουν αυτό το τσάκρα, όπως το ανοιχτήρι καρδιάς, η κόμπρα και οι ακρίδες. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε κάποιες πράξεις καλοσύνης ή κάτι που σας κάνει ευτυχισμένους.

Αν θέλετε να καθαρίσετε το τσάκρα Anahata, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τεχνικές αναπνοής pranayama. Διαλογιστείτε στη φύση και επιχειρήστε να συνδεθείτε με την καρδιά σας.

Το τσάκρα του λαιμού ή αλλιώς Vishuddha

Vishuddha: Το τσάκρα του λαιμού

Το πέμπτο τσάκρα, το τσάκρα του λαιμού ή Vishuddha, βρίσκεται στο λαιμό σας. Το χρώμα του είναι το μπλε και αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και την έκφραση. Σύμβολό του είναι ένας λωτός με δεκαέξι πέταλα ενώ το στοιχείο του είναι ο αιθέρας.

Το πέμπτο τσάκρα διέπει τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες. Είναι ένα σημαντικό τσάκρα γιατί μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις και να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Μας επιτρέπει επίσης να ακούμε τους άλλους.

Τα οφέλη ενός ισορροπημένου τσάκρα Vishuddha είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση, η γαλήνια επικοινωνία και η δημιουργικότητα. Ένα μη ισορροπημένο τσάκρα του λαιμού μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ανασφαλείς, ανέντιμοι και απογοητευμένοι.

Το τσάκρα Vishudda είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μας βοηθά να λαμβάνουμε αποφάσεις που είναι ικανοποιητικές, δίκαιες και λογικές.

Πώς να ισορροπήσετε το τσάκρα του λαιμού;

Μπορείτε να ισορροπήσετε το πέμπτο τσάκρα σας μέσω της έκφρασης του εαυτού σας. Ξεκινήστε να παρατηρείτε τι νιώθετε και εντοπίστε την πραγματική αιτία των συναισθημάτων σας. Μόλις την εντοπίσετε, σημειώστε την ή μιλήστε για αυτή με έναν φίλο. Αυτό θα ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε εσφαλμένη αντίληψη υπάρχει στις σκέψεις σας.

Η αρωματοθεραπεία και οι κρύσταλλοι βοηθούν επίσης στην κάθαρση αυτού του τσάκρα.

Επιχειρήστε να κάνετε μερικές στάσεις γιόγκα, όπως η κόμπρα, που θα σας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρετε οποιαδήποτε ενέργεια στο τσάκρα του λαιμού σας. Φανταστείτε ένα έντονο λευκό φως που έρχεται από πάνω σας και ρέει κάτω δια μέσου του κεφαλιού σας στο λαιμό σας.

Το τσάκρα του τρίτου ματιού ή αλλιώς Ajna

Ajna: Το τσάκρα του τρίτου ματιού

Το έκτο τσάκρα ονομάζεται τρίτο μάτι ή Ajna και βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια σας. Το χρώμα του είναι το μωβ και το στοιχείο του είναι το φως. Το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι το κέντρο της διαίσθησής σας και της ικανότητάς σας να βλέπετε πέρα από την υλική πραγματικότητα, σε διαστάσεις οι οποίες είναι δύσκολο να κατανοηθούν.

Το έκτο τσάκρα ή αλλιως Ajna ελέγχει τα όνειρα μας καθώς και τις παραισθήσεις μας. Μπορεί να μπλοκαριστεί από το πολύ άγχος, τη σωματική ασθένεια ή τα αρνητικά συναισθήματα όπως το θυμό, την απληστία, την εχθρότητα κ.λπ.

Λέγεται πως όταν αυτό το τσάκρα βρίσκεται σε ανισορροπία, νιώθουμε αδυναμία αυτοσυγκέντρωσης και εστίασης σε οτιδήποτε, ακόμη και στον ύπνο! Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει προς την κατάθλιψη και την έλλειψη δημιουργικότητας, ιδίως όταν δεν μπορούμε να οραματιστούμε νέες δυνατότητες για τον εαυτό μας. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να ζούμε την ίδια μέρα ξανά και ξανά, χωρίς τέλος.

Ωστόσο, ένα ισορροπημένο Ajna μας προσφέρει αυξημένη δημιουργικότητα, διαίσθηση και βαθιά σύνδεση με το σύμπαν.

Πώς να ισορροπήσετε το τσάκρα του τρίτου ματιού;

Μπορείτε να εξισορροπήσετε το Ajna σας επιχειρώντας τα εξής:

 • Βρείτε ένα άνετο μέρος όπου μπορείτε να καθίσετε σιωπηλά για πέντε με δέκα λεπτά ή να ξαπλώσετε άνετα στην πλάτη σας με το κεφάλι στραμμένο προς τα πάνω (είναι σημαντικό να μην υπάρχουν περισπασμοί κοντά σας).
 • Πάρτε βαθιές αναπνοές από τα ρουθούνια σας μέχρι να χαλαρώσετε. Συγκεντρωθείτε σε κάθε αναπνοή που βγαίνει από μέσα σας. Αφήστε όλα τα άλλα γύρω σας και προσπαθήστε να είστε παρόντες στη στιγμή.

Υπάρχει επίσης μία άσκηση που ονομάζεται «Η Μέτρηση των Ανασών» η οποία έχει ανακαλυφθεί ότι ξεμπλοκάρει το τσάκρα του Ajna:

 1. Καθίστε σε μία άνετη θέση
 2. Τοποθετήστε το ένα χέρι στο στήθος σας και το άλλο στο στομάχι σας
 3. Αναπνεύστε για τέσσερα δευτερόλεπτα και μετά για οκτώ δευτερόλεπτα
 4. Συνεχίστε αυτό το μοτίβο αναπνοής για τουλάχιστον πέντε λεπτά
Το τσάκρα του στέμματος ή αλλιώς Sahasrara

Sahasrara: Το τσάκρα του στέμματος

Το τσάκρα του στέμματος βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού μας και είναι το τελευταίο της σειράς. Τα χρώματα του είναι το έντονο λευκό και το χρυσό, ενώ το στοιχείο του είναι ο Κόσμος.

Συνδέεται με την πνευματική ενέργεια, τη σοφία, τη φώτιση και μερικές φορές αναφέρεται ως «η σύνδεση μεταξύ σώματος και πνεύματος». Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά τσάκρα σε ένα άτομο, καθώς χωρίς ένα ανοιχτό τσάκρα στέμματος δεν μπορείτε να νιώσετε χαρά ή να ζήσετε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας. Στόχος σας θα πρέπει πάντα να είναι η προσπάθεια ανοίγματος αυτού του δίαυλου ώστε να μπορεί να φτάσει περισσότερο φως στη ζωή σας.

Ένα μη ισορροπημένο Sahasrara μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία στο φως, στον ήχο, στο περιβάλλον, καθώς και σε αδυναμία μάθησης. Συναισθηματικά, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και αδυναμία αίσθησης χαράς.

Πώς να ισορροπήσετε το τσάκρα του στέμματος;

Για να εξισορροπήσετε το τσάκρα Sahasrara, πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τεχνικές όπως:

 • Διαλογισμός
 • Οπτικοποίηση
 • Γιόγκα

Είναι σημαντικό να βρίσκεστε σε ήρεμη και χαλαρή κατάσταση όταν κάνετε οποιαδήποτε από αυτές τις ασκήσεις. Για παράδειγμα, ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από τον εξωτερικό κόσμο και να εστιάσετε στον εσωτερικό σας εαυτό.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε Hatha Yoga που θα τιθασεύσει το μυαλό σας και θα βοηθήσει στην απελευθέρωση του άγχους.

Εάν θέλετε να καθαρίσετε το τσάκρα σας, κάντε ορισμένες στάσεις της γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα και να νιώσετε ενεργοί, όπως η shavasana, το στήριγμα της κεφαλής ή το στήριγμα των ώμων.

Συνοψίζοντας

Τα επτά τσάκρα είναι πολύ σημαντικά για την εξισορρόπηση της ενέργειάς μας. Το άνοιγμα τους συμβάλλει στην ύπαρξη αληθινής ευτυχίας και εσωτερικής γαλήνης στη ζωή μας.

Μπορείτε να ισορροπήσετε τα τσάκρα σας μέσα από στάσεις της γιόγκα ή με εύκολες ασκήσεις και υγιεινές συνήθειες. Ωστόσο, αν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να να τα ισορροπήσετε σωστά, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ρέικι ή έναν δάσκαλο γιόγκα.

Φρόντισε την υγεία του νου σου

 • Απόκτησε απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Προετοίμασε το μυαλό σου για έναν βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο μέσα από ειδικούς διαλογισμούς και Ιστορίες για Καληνύχτα
 • Κάνε την αυτοβελτίωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, ακολουθώντας νέους διαλογισμούς κάθε μέρα και αποκλειστικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης
Download on the App Store Get it on Google Play
Promotional Image
Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές