Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Τι είναι η Yin Yoga

Τι είναι η Yin Υoga και πώς μπορεί να σας ωφελήσει;

Η Yin Yoga είναι ένα αργό στυλ γιόγκα που ασκείται συνήθως στο πάτωμα. Αυξάνει την ευελιξία των γοφών και των οπίσθιων μηριαίων μέσα από παρατεταμένες στάσεις της γιόγκα. Πρόκειται για μια μορφή άσκησης ιδανική για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν την εξάσκηση της γιόγκα χωρίς απαραίτητα να αφιερώσουν χρόνο για να δεσμευτούν σε τακτικά μαθήματα, όπως συμβαίνει στη Γιόγκα Iyengar ή στη Γιόγκα Nidra.

Yin Yoga: Τι Είναι;

Στη Γιν Γιόγκα δεν υπάρχουν ηλιακοί χαιρετισμοί και όρθιες στάσεις – μόνο μεγάλες περίοδοι τεντώματος με περιστασιακές περιστροφές. Το συγκεκριμένο είδος γιόγκα εστιάζει στη διατήρηση της ηρεμίας του νου μέσα από τον διαλογισμό και τη βαθιά αναπνοή, ενώ “ξετυλίγει” τις σφιχτές περιοχές του σώματος, όπως οι γοφοί και οι οπίσθιοι μηριαίοι, με λιγότερο έντονες κινήσεις από άλλα είδη γιόγκα, όπως η Aerial Yoga.

Η Yin Yoga ενδείκνυται επίσης για την αποκατάσταση τραυματισμών, καθώς δεν ασκεί πρόσθετη πίεση στις αρθρώσεις ή τους μυς όπως κάνουν τα πιο ενεργητικά είδη γιόγκα. Πολλοί λάτρεις της Yin Γιόγκα πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική διαύγεια, όμως δεν είναι όλοι κατάλληλοι για αυτό το είδος γιόγκα λόγω της παθητικής της φύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Yin Yoga δεν είναι ίδια με τη Γιν και Γιανγκ. Η Yin Yoga εστιάζει σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σας για να τεντώσει τους μυς του ασκούμενου. Η Γιν και Γιανγκ εστιάζει περισσότερο στην εξισορρόπηση του εσωτερικού σου συστήματος, μέσα στο σώμα σου.

Αν και η Yin Yoga απαιτεί περισσότερη υπομονή και προσοχή στη λεπτομέρεια σε σχέση με κάποια άλλα είδη γιόγκα, σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας, είτε είστε αρχάριοι είτε προχωρημένοι. Η εστίασή της στη χαλάρωση και τη σύνδεση νου και σώματος καθιστά τη Γιν Γιόγκα εξαιρετική και για διαλογισμό.

Δοκίμασε το COYA Plus δωρεάν για 7 ημέρες

 • Απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Καθοδηγούμενα προγράμματα αυτοβελτίωσης που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου
 • Εξατομικευμένες προτάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου
 • Προσωπικό πλάνο αυτοβελτίωσης

Ποια είναι τα οφέλη της Yin Yoga;

 • Η Yin Yoga μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις νοητικές, συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές που όλοι περνάμε καθώς μεγαλώνουμε.
 • Η Yin Yoga σας βοηθά επίσης να ενισχύσετε την αίσθηση της συνειδητότητας, του πόνου και της απλότητας.
 • Η Yin Yoga έχει θετικό αντίκτυπο στην ευεξία σας, αφού αυξάνει τη ροή του αίματος μεταξύ των αρθρώσεων και του μυϊκού σας συστήματος, επιτρέποντας το οξυγόνο να μεταφέρεται στα κύτταρα πιο αποτελεσματικά. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας στο σώμα και το νου.
 • Η Yin Yoga είναι ιδανική για την αύξηση της κινητικότητας στις αρθρώσεις σας, τη βελτίωση της στάσης του σώματος και την αντιμετώπιση του συναισθηματικού στρες.
 • Ο αργός ρυθμός της Yin Yoga σας επιτρέπει να χαλαρώσετε βαθιά, ενώ ταυτόχρονα εστιάζει στην απελευθέρωση της έντασης ή του σφιξίματος που υπάρχει στο σώμα σας. Αυτό δημιουργεί μια βαθύτερη αίσθηση συνειδητότητας που μπορεί να ενισχύει την πνευματική διαύγεια καθώς και τη σωματική και συναισθηματική σταθερότητα.

Ποιες είναι οι στάσεις της Yin Yoga;

Staff Pose

Η απλούστερη στάση της Γιν Γιόγκα. Ξαπλώνετε ανάσκελα, με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω. Στη συνέχεια φέρνετε τις φτέρνες σας προς τη λεκάνη σας και ισιώνετε τα πόδια σας ώστε να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών. Κρατάτε αυτή τη στάση για 1 λεπτό ή λίγο περισσότερο. Θα διαπιστώσετε σύντομα τα οφέλη του ανοίγματος των γοφών, των οπίσθιων μηριαίων και του στήθους σας.

Half Butterfly Pose

Σε αυτή η στάση απαιτεί να καθίσετε με τα πόδια σας τεντωμένα μπροστά σας. Στη συνέχεια, παίρνετε το ένα πόδι και το σταυρώνετε πάνω από το άλλο. Στη συνέχεια, μπλέκετε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας, πιάνετε τους απέναντι αγκώνες και φέρνετε τον εαυτό σας προς τα εμπρός μέχρι να νιώσετε ένα βαθύ τέντωμα στο εσωτερικό των μηρών σας. Κρατήστε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό και στη συνέχεια αλλάξτε πόδια για να τεντώσετε την άλλη πλευρά του σώματός σας. Αυτή η στάση τεντώνει τους γοφούς, τους οπίσθιους μηριαίους, τους γλουτούς, το στήθος, τους ώμους και τον αυχένα.

Wind Removing Pose

Η “Wind Removing Pose” είναι μια στάση της Yin Yoga κατά την οποία ξαπλώνετε μπρούμητα στο στομάχι σας με τα πόδια σας ενωμένα και τις παλάμες σας στραμμένες προς τα πάνω. Λυγίζετε τα γόνατά σας σαν να σκάβετε το πάτωμα, ώστε να καθίσετε τους γοφούς σας πίσω στις φτέρνες σας, μέχρι να νιώσετε ένα βαθύ τέντωμα στους μηρούς σας. Αυτή η στάση είναι ιδανική για να «ανοίξετε» τις σφιχτές περιοχές του σώματός σας, όπως οι γοφοί, οι γλουτοί και το στήθος.

Dragonfly Pose

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια σας στον αέρα. Παίρνετε το ένα πόδι και το τεντώνετε όσο πιο μακριά μπορείτε, ενώ και οι δύο ώμοι σας πιέζουν το έδαφος. Φροντίστε να συνεχίσετε να αναπνέετε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της στάσης και κρατήστε την από 15 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Στη συνέχεια αλλάξτε πόδια και κρατήστε κάθε στάση για τον ίδιο χρόνο, και από τις δύο πλευρές.

Συμβουλές για αρχάριους: Πώς να ξεκινήσετε τη Yin Yoga;

 • Βεβαιωθείτε ότι φοράτε άνετα ρούχα ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε πλήρως.
 • Βρείτε έναν εκπαιδευτή που να έχει εμπειρία σε στυλ γιόγκα όπως η Yin και Yang και βεβαιωθείτε ότι είναι εκπαιδευμένος ειδικά στη Yin Yoga.
 • Το περιβάλλον σας θα πρέπει να είναι ήσυχο, ώστε να μην υπάρχουν περισπασμοί
 • Ξεκινήστε κάνοντας Yin Yoga τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και συνεχίστε στις 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Αν δεν έχετε την υπομονή, μπορείτε να την εκτελείται μια φορά κάθε δύο εβδομάδες.
 • Είναι καλύτερο να εξασκείτε τη Γιν Γιόγκα αφού έχετε κάνει πρώτα κάποια άλλη μορφή προθέρμανσης, όπως η Tadasana.
 • Η Yin Yoga δεν πρέπει ποτέ να είναι επώδυνη ή άβολη. Σκοπός της είναι να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Αν διαπιστώσετε ότι πονάτε, σταματήστε αμέσως την άσκηση και, αν ο πόνος επιμένει, επισκεφθείτε το γιατρό σας για να συζητήσετε τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκαλούν τη δυσφορία.
 • Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακριβώς όπως και στην κετογονική δίαιτα.

 

Τώρα που έχετε κατανοήσει καλύτερα τη Yin Yoga, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την πρακτική σας! Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η Yin Yoga έχει να σας προσφέρει πολλά οφέλη και μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Φρόντισε την υγεία του νου σου

 • Απόκτησε απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Προετοίμασε το μυαλό σου για έναν βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο μέσα από ειδικούς διαλογισμούς και Ιστορίες για Καληνύχτα
 • Κάνε την αυτοβελτίωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, ακολουθώντας νέους διαλογισμούς κάθε μέρα και αποκλειστικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης
Download on the App Store Get it on Google Play
Promotional Image
Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές