Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Aerial Yoga: Ο Απόλυτος Οδηγός

Aerial Yoga: Ο Απόλυτος Οδηγός

Η Aerial Yoga είναι ένας τύπος εναέριας γυμναστικής που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Η λεγόμενη “γιόγκα στον αέρα” είναι ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ευλυγισία τους και να κάνουν ταυτόχρονα μια έντονη προπόνηση.

Η Aerial Yoga προσφέρει επίσης πολλά άλλα οφέλη, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν τη βελτίωση της στάσης του σώματος και τη μείωση του άγχους. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τα πάντα γύρω από την Aerial Yoga, αυτό το άρθρο θα σας κατατοπίσει πλήρως! Μάθετε τι είναι η Aerial Yoga, πώς λειτουργεί, ποιες είναι οι στάσεις που περιλαμβάνει, ποια τα οφέλη της και ποιες οι χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε στο μέγιστο τη γιόγκα στον αέρα!

Τι είναι η Aerial Yoga;

Η Aerial Yoga είναι ένα είδος γιόγκα που αναπτύχθηκε το 2006 από τη Michelle Dortignac και συνδυάζει εναέρια ακροβατικά με στάσεις γιόγκα. Η Aerial Yoga γίνεται σε αιώρες που κρέμονται από το ταβάνι και μετακινούνται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου, ώστε το άτομο να μπορεί να εξασκήσει μια ποικιλία διαφορετικών κινήσεων-στάσεων (asanas).

Ο σκοπός της αιώρας είναι να στηρίζει το βάρος του ακροβάτη και να επιτρέπει πιο προχωρημένες στάσεις από αυτές που εκτελούνται συνήθως στο έδαφος.

Δοκίμασε το COYA Plus δωρεάν για 7 ημέρες

 • Απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Καθοδηγούμενα προγράμματα αυτοβελτίωσης που θα σε φέρουν πιο κοντά στους στόχους σου
 • Εξατομικευμένες προτάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου
 • Προσωπικό πλάνο αυτοβελτίωσης

Οι στάσεις της Aerial Yoga

Οι περισσότερες ασκήσεις της Aerial Yoga χρειάζονται την πλήρη στήριξη του ατόμου από την αιώρα για να εκτελεστούν.

Ο ασκούμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει την αιώρα για να στηρίξει το βάρος του και να εκτελέσει διαφορετικές ασκήσεις ή στάσεις της εναέριας γιόγκα που δεν θα ήταν δυνατές στην επιφάνεια του εδάφους. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να μετακινήσει το σώμα του προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ στηρίζει το σώμα του από την αιώρα.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες στάσεις της Aerial Yoga περιλαμβάνουν:

 • Η στάση του πολεμιστή: Η προσοχή σου εστιάζεται στο έσω του σώματος σου.
 • Η στάση γέφυρα: Μια εξαιρετική άσκηση της Aerial Yoga για τέντωμα του σώματος.
 • Η στάση του Σούπερμαν: Πιο προχωρημένη στάση, ιδανική για την ενδυνάμωση της πλάτης.
 • Η στάση του περιστεριού: Ιδιαίτερα ευεργετική άσκηση για τη διάταση των καμπτήρων του ισχίου και των εσωτερικών μηρών.
 • Η στάση του ψαριού: Ανοίγει το στήθος και βοηθά στην κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης.
 • Η στάση του δέντρου: Αυτή η στάση είναι εξαιρετική για άτομα με σφιγμένους γοφούς και για όσους δυσκολεύονται με την εξωτερική περιστροφή των γοφών τους.

Τι να αναμένεις από το πρώτο σου μάθημα Aerial Yoga

Τα περισσότερα μαθήματα εναέριας γιόγκα ξεκινούν με μια σύντομη εισαγωγή στις διάφορες “αιωρούμενες” στάσεις και μια επισκόπηση για τις προφυλάξεις και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στη συνέχεια, θα μάθετε για τις εναέριες στάσεις γιόγκα και τις ακολουθίες ασκήσεων.

Τα μαθήματα διαρκούν συνήθως γύρω στα 60 λεπτά, με ένα σύντομο διάλειμμα μεταξύ των σετ εναέριων ασκήσεων για να απελευθερωθεί η σπονδυλική στήλη από την ένταση και να ξεκουραστούν τα χέρια έπειτα από το παρατεταμένο κράτημα.

Ο εκπαιδευτής θα σας ενημερώσει για τυχόν τραυματισμούς που πρέπει να προσέξετε, καθώς και για τις εναλλακτικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο. Θα σας μάθει επίσης πώς να κρέμεστε ανάποδα. Αυτό προϋποθέτει αρκετές υπενθυμίσεις στους μαθητές να μην ταλαντεύουν υπερβολικά τα πόδια τους μπρος-πίσω, καθώς αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ζάλη. Οι βαθιές αναπνοές είναι άλλη μια σημαντική πτυχή που πρέπει να έχετε στο νου σας κατά τη διάρκεια της Aerial Yoga, καθώς η υπέρμετρη αναπνοή μπορεί να κάνει κάποιον που είναι ανεστραμμένος να χάσει τις αισθήσεις του.

Ποια είναι τα οφέλη της Aerial Yoga;

Λόγω της φύσης της Aerial Yoga, υπάρχουν πολλά οφέλη που συνοδεύουν αυτή τη μορφή άσκησης. Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής:

 • Μείωση του στρες: Η Aerial Yoga είναι καταπραϋντική και ηρεμιστική άσκηση τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα
 • Ενίσχυση της ευελιξίας: Η Aerial Yoga βοηθά στην απόκτηση περισσότερης ευελιξίας, κάτι που προσφέρει μια αίσθηση ευεξίας στον ασκούμενο
 • Βελτίωση της στάσης του σώματος: Η εναέρια γιόγκα ωθεί τους ασκούμενους να διατηρούν μια καλύτερη στάση του σώματός τους
 • Απώλεια βάρους: Η Aerial Yoga είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να χάσετε βάρος, χωρίς να απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από τον ασκούμενο. Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων το δοκίμασαν, τα αποτελέσματα του συνδιασμού εναέριας γιόγκα και κετογονικής δίαιτας είναι εντυπωσιακά!
 • Ενδυνάμωση σώματος: Η Aerial Yoga ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα του ασκούμενου και αυξάνει σημαντικά τη μυϊκή του μάζα

Aerial Yoga: Συμβουλές για αρχάριους

Η Aerial Yoga ίσως φαντάζει τολμηρή και αρκετά απαιτητική άσκηση στην αρχή. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διευκολύνετε τον εαυτό σας να κάνει το πρώτο βήμα και να βρει ένα καλό ρυθμό.

Ακόμη κι αν δεν έχετε καμία πρότερη εμπειρία στη γιόγκα και θέλετε να ξεκινήσετε απευθείας με την Aerial Yoga, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες για το πρώτο σας μάθημα:

 • Προετοιμαστείτε κατάλληλα, πριν ακόμα πάτε στο σούντιο. Σε ένα μάθημα εναέριας γιόγκα, θα πρέπει να φοράτε στενά παντελόνια γιόγκα ή κολάν που να μη περιορίζουν καθόλου τις κινήσεις του σώματος σας.
 • Φάτε ένα ελαφρύ γεύμα, τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το μάθημα, για να αποφύγετε το αίσθημα ζαλάδας ή ναυτίας.
 • Πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.
 • Αφήστε τα κοσμήματα στο σπίτι. Τα αξεσουάρ που μπορούν εύκολα να παγιδευτούν στους ιμάντες είναι προτιμότερο να μη τα φοράτε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.
 • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε Aerial Yoga. Άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμούς, χειρουργικές επεμβάσεις ή προβλήματα αρτηριακής πίεσης αντενδείκνυνται για αυτό το είδος άσκησης

Πού θα κάνω Aerial Yoga στην Αθήνα;

Στην Αθήνα θα βρείτε πολλά στούντιο που ακολουθούν προγράμματα εναέριας γιόγκα. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

 • Nataraja Yoga Center: Παρέχει διαφορετικά μαθήματα Aerial Yoga, ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων.
 • Zenme: Μπορείτε να αγοράσετε μηνιαία συνδρομή η οποία ξεκινά από 40€ για online μαθήματα και 60€ για μαθήματα δια ζώσης. Υπάρχει δυνατότητα να ακολουθήσετε δωρεάν το πρώτο μάθημα, ως δοκιμή.
 • Evergreen Yoga Studios: Παρέχει μαθήματα Aerial Flow 3 φορές την εβδομάδα, με τη συνδρομή να ξεκινά από τα 25€ για 2 εβδομάδες.
 • SukhaYoga Αθήνα: Προσφέρει μαθήματα Aerial Yoga 4 φορές την εβδομάδα, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 12€ ανά μάθημα.

Πού θα κάνω Aerial Yoga στη Θεσσαλονίκη;

Μερικά στούντιο Aerial Yoga που θα βρείτε στη Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:

 • AjnaStudio: Μπορείτε να απολαύσετε ένα μάθημα Aerial Yoga με μόλις 10€.
 • Buddha Libre: Διδάσκονται μαθήματα εναέριας γιόγκα από 13€ το μάθημα.
 • AnahataYoga Studio: Παρέχονται μαθήματα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων.
 • Peacock Yoga Center: Προσφέρει μαθήματα γιόγκα τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Έτοιμοι να τη δοκιμάσετε;

Η Aerial Yoga είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκομίσετε τα οφέλη μιας παραδοσιακής εξάσκησης γιόγκα που εκτελείται στο έδαφος, όπως η Vinyasa Yoga, ενώ παράλληλα ενισχύετε ακόμα περισσότερο την ενδυνάμωση του σώματος, το τέντωμα και την ισορροπία σας. Τι λέτε; Είστε έτοιμοι να τη δοκιμάσετε;

Φρόντισε την υγεία του νου σου

 • Απόκτησε απεριόριστη πρόσβαση σε 100+ διαλογισμούς και κατηγορίες διαλογισμών
 • Προετοίμασε το μυαλό σου για έναν βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο μέσα από ειδικούς διαλογισμούς και Ιστορίες για Καληνύχτα
 • Κάνε την αυτοβελτίωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, ακολουθώντας νέους διαλογισμούς κάθε μέρα και αποκλειστικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης
Download on the App Store Get it on Google Play
Promotional Image
Δωρεάν αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €70

Επιστροφές 30 ημερών

Άλλαξες γνώμη; Έχεις 30 ημέρες για να επιστρέψεις το προϊόν!

Εγγύηση ποιότητας

Αποκλειστική χρήση ποιοτικών πρώτων υλών

Ασφαλείς Συναλλαγές

Κρυπτογράφηση δεδομένων απόλυτα ασφαλείς συναλλαγές